Societat 08/03/2021

El Govern invertirà 961.200 euros en una promoció de nou habitatges públics a Menorca

És la primera vegada que es fa una construcció pública al municipi del Migjorn Gran

1 min
Pisos de l'Ibavi a sa Pobla.

PalmaEl Govern invertirà 961.200 euros en una promoció de nou habitatges de protecció oficial al Migjorn Gran de Menorca. Es tracta de la primera promoció de pisos públics al municipi. Es preveu que les obres comencin el mes d'octubre.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha recordat el compromís d'aquesta conselleria en la construcció d'habitatge públic. "És la primera del Migjorn Gran, però actualment en tenim 87 en construcció a tota l'illa", ha especificat.

Aquests nous habitatges dependran molt poc de l'energia elèctrica, ja que seran calents durant l'hivern i freds durant l'estiu, cosa que permet lluitar també contra la pobresa energètica i garantir que els seus habitants tinguin les condicions òptimes de climatització sense haver de destinar molts de recursos a les fonts d'energia.

S'utilitzarà per primera vegada a Menorca la posidònia com a aïllant. És una tècnica que data del segle XV, quan la majoria d'edificis gòtics la utilitzaven. Actualment en desús, des de l'Ibavi s'ha volgut recuperar per la seva funcionalitat i per utilitzar recursos de quilòmetre zero.

Tots els habitatges tenen doble orientació per facilitar la ventilació creuada i aprofitar al màxim les condicions climàtiques per minimitzar la despesa energètica i maximitzar el confort bioclimàtic. També s'hi instal·laran 30 plaques fotovoltaiques i tres elements captadors pel tractament de la ventilació d'habitatges.

stats