Societat 10/06/2021

El Govern invertirà 166.000 euros per a la rehabilitació d'habitatges a Ciutadella

L'Ajuntament de Ciutadella calcula que es beneficiaran 21 habitatges

Iván Martín
1 min
Els responsables públics han visitat el nucli antic de Ciutadella.

MaóEl Govern balear ha habilitat una línia d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis i habitatges inclosos dins l'àrea de regeneració i renovació urbana de Ciutadella, per un import total de 166.666,67 euros. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller d'Habitatge de l'executiu autonòmic, Josep Marí, després de visitar el municipi amb la seva batlessa, Joana Gomila.

Aquests doblers estan inclosos en el Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021 i tenen com a objectiu fomentar la regeneració i renovació urbana, així com el finançament per executar obres de rehabilitació en edificis d'habitatges de tipologia residencial col·lectiva o habitatges unifamiliars. Els habitatges que poden sol·licitar l'ajuda han d'estar en el centre antic i que des del consistori s'ha calculat que podrien beneficiar uns 21 habitatges. A més, l'Ajuntament de Ciutadella bonificarà en un 96% l'Impost de Construccions Instal·lacions i Obres (ICIO).

A la subvenció del Govern balear s'hi podran acollir aquelles obres que estiguin iniciades a partir de l'11 de maig de 2020. L'ajuda és del 40% del pressupost amb màxims de 12.000 euros, sempre que incloguin actuacions de millora d'eficiència energètica. En cas contrari, l'ajuda màxima és de 8.000 euros, però es pot elevar al 75% en casos què el nucli familiar tingui menys ingressos o si hi ha persones amb discapacitat. També es pot incrementar en 1.000 euros si l'immoble és un Bé d'Interès Cultural (BIC).

stats