Societat 27/04/2020

El Govern fa una crida a la indústria local per fabricar material sanitari de protecció a les Balears

L'Executiu signarà un contracte de dos anys amb les empreses amb capacitat de produir-ne i hi destinarà entre vuit i nou milions d'euros mensuals

Maria Llull
1 min
Un usuari del transport públic agafa una mascareta en la estació intermodal de Palma

PalmaEl Govern ha fet aquest dilluns una crida a la indústria local, amb l'objectiu de fabricar material sanitari de protecció a les Balears per fer front al coronavirus. Per iniciativa de l'IB-Salut i la Direcció General d'Indústria, l'Executiu farà una consulta fins al 15 de maig per identificar les empreses "amb capacitat de fabricar material de protecció", ha assenyalat la consellera de Salut, Patricia Gómez. "Es tracta d'una crida per potenciar la indústria balear, crear llocs de feina, que la inversió quedi a les Illes i ser menys dependents del mercat exterior", ha destacat. Per la seva banda, el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, s'ha mostrat convençut que "el teixit industrial farà una passa endavant" per fer front a "la manca de material sanitari".

Gómez ha indicat que l'Executiu preveu gastar "entre vuit i nou milions d'euros mensuals" al subministrament de material sanitari i ha explicat que la crida abasta mascaretes, guants, granotes, davantals plàstics i solucions hidroalcohòliques, entre altres materials. La consellera ha explicat que es necessiten 2,6 milions de mascaretes quirúrgiques al mes –175.000 FPP2–, 370.000 bates, 55.000 granotes i uns 13 milions de guants. La pàgina de la Conselleria ha penjat aquest mateix dilluns la convocatòria, en què també s'orienta els productors sobre el material i la documentació que han de menester per complir la normativa. Pel que fa als tests de diagnòstic, Gómez ha dit que Idisba va posar en marxa una línia d'ajudes de 300.000 euros. "Ja s'han presentat una trentena de projectes i alguns probablement aniran en aquesta línia", ha afegit.

stats