Societat 10/10/2020

El Govern destina 22 places d'habitatge supervisat a persones amb malalties mentals

D'aquestes, 10 són a Manacor, 6 a Palma i 6 més a Eivissa

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials destinarà 22 places d'habitatge supervisat per a persones majors de 18 anys amb diagnòstic de salut mental. Deu d'aquestes places són al municipi de Manacor i s’adrecen a persones amb trastorn mental i necessitat de suport extens que no disposen de domicili propi ni de recursos econòmics ni familiars i que necessiten suport extens per a les activitats de la vida diària.

Als usuaris, a més d'oferir-los allotjament, també se'ls ajuda en el seu dia a dia (vida a la llar, higiene, aspecte físic, salut i seguretat, comunicació, habilitats socials i acadèmiques...). El concert és de 2020 a 2024 i té un preu pel servei de 71,39€ plaça/dia. El pressupost total és de 260.000 euros anuals.

Les altres places són sis a Palma i sis més a Eivissa. Estan vinculades al servei d'acompanyament i s'adrecen a persones que, a més de tenir un diagnòstic de salut mental, estan en procés de sortir de la presó. El preu es de 71,39€ plaça/dia i tota l'acció té un pressupost total de 312.000 euros anuals.

A més del servei d'habitatge, aquest 2020 Afers Socials ha destinat 2,5 milions d’euros al servei de suport a l'habitatge a les Illes Balears. Aquest servei, a diferència de l’habitatge supervisat, es presta al domicili habitual de la persona que el sol·licita o de la seva família, i és de caràcter socioeducatiu. Cal recordar que aquest servei els acompanya en el procés d’integració social per facilitar-los l’accés als recursos comunitaris i millorar les seves condicions de vida.

stats