Societat 26/01/2021

El Govern guardona sis centres illencs per la seva tasca en educació ambiental

La Conselleria de Medi Ambient ha repartit un total d'11.000 euros

ARA Balears
1 min
rimer premi a la trajectòria continuada en el procés d’ambientalització integral del centre per a l'IES Algarb.

Sis centres illencs han estat guardonats en la tercera edició dels premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible, que atorga la Conselleria de Medi Ambient. En la categoria global, que reconeix una trajectòria continuada en el procés d’ambientalització integral del centre, el primer premi –dotat amb 3.000 euros– l'ha rebut l'IES Sa Colomina.

El segon premi, dotat amb 2.000 euros, ha anat als centres concertats CC Nostra Sra de la Consolació (Ciutadella) i CC Sant Josep Obrer I i II (Palma). I el tercer premi, de 1.000 euros, l'ha rebut l'IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó).

D'altra banda, la categoria específica reconeix una actuació de referència en l'àmbit de la sostenibilitat energètica. En aquest cas, l'IES Algarb (Sant Josep de sa Talaia) ha rebut el primer premi, dotat amb 3.000 euros, i el centre concertat CC Sant Josep Obrer I i II, el segon premi (2.000 euros).

El conseller Miquel Mir ha destacat "la importància cabdal per al futur del planeta de la implicació dels centres educatius en l’educació ambiental de les generacions futures". A més, ha remarcat que "aquest és un dels eixos d’acció destacats de la conselleria que suposa la millor inversió a llarg termini".

Medi Ambient destina 100.000 € anuals a la línia de subvencions per a activitats d’educació ambiental a les Illes Balears a favor d’entitats sense ànim de lucre. Enguany, la convocatòria ha permès donar ajudes a 33 projectes, gairebé el doble que en la convocatòria del 2018, quan se’n varen subvencionar 16.

stats