El Govern garanteix que el cable energètic entre Mallorca i Menorca estarà acabat al juny

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius ha assegurat que l'estat d'alarma no posa en perill les obres

El vicepresident del Govern de les Illes Balears i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha garantit aquest dilluns que les obres del cable energètic submarí que preveu connectar Mallorca i Menorca estaran acabades al juny, segons el termini previst. Així, les tasques que està duent a terme la Xarxa Elèctrica d'Espanya no es veuran interrompudes per l'estat d'alarma declarat a tot l'Estat davant la crisi del coronavirus.

Yllanes, juntament amb el director general d'Energia i Canvi Climàtica, Aitor Urresti, s'ha reunit per videoconferència amb la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, aquest dilluns per informar de la "correcta actuació i resposta" que està tenint el sector energètic balear davant la crisi del covid-19. El vicepresident ha agraït a la Xarxa Elèctrica l'esforç que està fent per complir amb els terminis acordats.

Les energètiques acorden amb el Govern suspendre els talls de subministrament durant l'estat d'alarma

Aquest nou cablatge pretén contribuir a "l'estabilitat, la sostenibilitat energètica i la tranquil·litat dels menorquins", ha declarat Yllanes. La connexió elèctrica permetrà generar una major integració d'energies renovables en condicions de seguretat i també un augment de l'eficiència, ha destacat. Urresti, per part seva, ha informat que les obres de reforçament que s'estaven fent a la xarxa de transport d'Eivissa ja han finalitzat.

A banda d'això, Yllanes ha reclamat a la ministra durant la reunió que es mantinguin i garanteixin els plans i línies d'ajuda prevists amb la finalitat de poder implantar els plans de transició energètica a Balears. Aquests plans, ha assenyalat, suposen un estalvi energètic per als consumidors i, a més, ajudaran a fer que el sector energètic sigui "una font vital" d'ingressos en la recuperació econòmica de les Illes.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF