Societat 27/04/2021

El Govern garanteix l'arribada de creuers l'any que ve a les Balears

El portaveu de l'Executiu ha afirmat que les comunitats tindran un protocol sanitari conjunt

1 min
Creuer amarrat al port de Palma en una imatge d'arxiu

Palma"El 2022 hi haurà creuers. No ho poseu en dubte". Així ha respost al PP el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, al ple del Parlament d'aquest dimarts. "Podeu estar tranquils", ha afegit el socialista, però no ha detallat quan vindran.

Negueruela ha explicat, però, que les comunitats autònomes disposaran d'un protocol sanitari "harmonitzat" per evitar contagis de coronavirus entre els creueristes i tripulants.

Durant el debat d'una interpel·lació presentada pel PP en matèria de creuers, Negueruela ha rebutjat les acusacions dels populars sobre que el Govern "no vulgui que hi hagi creuers" i ha defensat que l'Executiu balear sempre dit que cal establir una regulació que actualment negocia el sector.

D'altra banda, el conseller ha recordat que el Govern treballa per obrir el mercat turístic amb el Regne Unit, però ha lamentat que a causa de la situació sanitària de la Comunitat de Madrid –governada pel PP– l'Estat no pot rebre visitants britànics. "Si se'ns valoràs com una comunitat, sí que podríem rebre'ls", ha afirmat.

stats