El Govern calcula que les Balears rebran uns 400 milions del fons autonòmic

La xifra és aproximada perquè encara no es coneixen els indicadors

El Govern calcula que rebrà "poc més" de 400 milions d'euros del fons estatal extraordinari, dotat amb 16.000 milions d'euros, per pal·liar els efectes del coronavirus. La portaveu de l'Executiu balear, Pilar Costa, ha manifestat que aquesta xifra "és aproximada", ja que hi ha indicadors "que van en funció de l'evolució de la pandèmia i que per ara no es coneixen", segons indica Efe.

Del repartiment dels 9.000 milions d'euros, que quedarà definit pels indicadors sanitaris, una part, en concret els primers 6.000 milions, que es pagaran el mes de juliol, es calculen amb les dades fins al 30 d'abril. El pagament de la resta, els 3.000 milions d'euros que es pagaran al novembre, es definirà amb els indicadors sanitaris fins a l'octubre. L a part del fons que es distribuirà en funció de la caiguda dels ingressos tributaris, tampoc no disposa de dades definitives, i determinarà el repartiment dels 4.200 milions que s'abonaran el desembre.

En relació amb el pla de turisme que Madrid anuncià aquest dijous, Costa ha confessat que des l'Executiu celebra que el "govern espanyol tingui en compte el principal sector econòmic de les Balears, el turisme, i que existeixi aquest pla específic". En aquest sentit, ha destacat que el Govern "està estudiant la repercussió que tindrà sobre l'Arxipèlag".


EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF