El govern espanyol amplia el tancament parcial de fronteres fins al 31 de desembre

La nova ordre ministerial no modifica les condicions que permeten l'entrada a Espanya aprovades fa un mes

Les fronteres de l'estat espanyol estaran tancades, com a mínim, fins al 31 de desembre. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte una pròrroga del tancament parcial de fronteres a l'espai Schengen, tot i que han remarcat que aquesta decisió pot ser modificada en qualsevol moment.

La nova ordre ministerial no modifica les condicions que permeten l'entrada a Espanya aprovades fa un mes: només hi poden accedir sense justificació ciutadans europeus o provinents d'Austràlia, Japó, Nova Zelanda, Ruanda, Singapur, Corea del Sud, Tailàndia i l'Uruguai.

Pel que fa als residents a la Xina, Hong Kong i Macao, continua pendent verificar la reciprocitat. Amb l'anterior modificació Canadà, Tunísia i Geòrgia van caure de la curta llista de països que poden viatjar lliurement.

La UE davant la segona onada: mapa de colors comú però restriccions a la carta

Cal remarcar que el mes de juliol, quan s'aprovà per primera vegada aquesta mesura, el govern espanyol explicà que, a més de lluitar contra l'expansió del coronavirus a l'Estat, la decisió responia sobretot a criteris de reciprocitat: mentre aquests països no deixin entrar ciutadans espanyols, l'ordre s'aplicarà també a la inversa.

Aquesta mesura s'aplicà, per primera vegada, el mes de juliol, i el mes d'octubre es prorrogà fins al 30 de novembre. Davant l'expansió del virus a l'Estat, el govern espanyol ha decidit ampliar un mes més aquesta mesura.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF