Societat 25/05/2020

El govern espanyol recorda que està prohibit fer esport durant l'horari de les persones grans

Cal respectar les franges de les deu a les dotze del matí i de les set a les vuit de l'horabaixa

Ara Balears
1 min
El distanciament social, un factor de risc per a la gent gran

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha recordat aquest dilluns, amb motiu de l'entrada en la fase 2 de Mallorca, Menorca i Eivissa, que està prohibit sortir a fer esport durant la franja horària reservada per a les persones majors de 70 anys i persones vulnerables. Es tracta de la compresa entre les deu del matí i les dotze del migdia i entre les set i les vuit de l'horabaixa.

La Delegació recorda que a partir d'aquest dilluns estan permeses les reunions fins a 15 persones, a més dels passejos i les sortides al carrer sense restriccions horàries, excepte les franges per a la gent gran. Així mateix, demanen respectar aquest tram horari en les sortides per anar a comprar o visitar amics.

En un comunicat, la Delegació agraeix la col·laboració a la ciutadania i fa una crida "a la responsabilitat pel compliment de les recomanacions sociosanitàries". La Policia Nacional ha detingut entre aquest diumenge i la matinada d'aquest dilluns dos homes a Eivissa per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma. A més, les forces i cossos de seguretat de l'Estat varen aixecar aquest diumenge 149 actes administratives per desobediència a les Illes. Del total de les infraccions detectades, 52 varen tenir lloc a Palma, 29 a Eivissa i 1 a Maó, segons les dades facilitades per la Policia Nacional.

stats