Societat 17/03/2021

El Govern encara prepara la llei de mobilitat que preveia posar en marxa el 2020

El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat al Parlament que estan "avançant" en la redacció del projecte de llei anunciat l'estiu de 2019

1 min
Un carrer del barri palmesà de Santa Catalina.

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge encara està preparant la llei de mobilitat sostenible de les Balears anunciada l'estiu de 2019 per l'exconseller del ram Marc Pons, que durant la presentació de la normativa va dir que podria entrar en vigor el 2020. L'actual conseller, Josep Marí Ribas, ha explicat aquest dimecres en una comissió del Parlament que estan "avançant" en la redacció del projecte de llei que té com a objectiu disminuir la dependència del cotxe per desplaçar-se a les Illes.

La llei preveu facilitar i agilitar la millora de les actuals xarxes de transport públic i ampliar les que es construeixin, segons Marí. També cercarà millorar la qualitat ambiental i de vida, especialment a les zones urbanes, donant eines per regular els accessos als nuclis.

La normativa també apostarà per la creació d'aparcaments dissuasius, i cal recordar que el director general de Mobilitat i Transport Terrestre del Govern, Jaume Mateu Lladó, va explicar a l'ARA Balears que cada vegada serà més difícil aparcar al centre de Palma perquè les directrius europees ho dificultaran i serà necessari fer carrils propis als accessos de la ciutat perquè els busos evitin els embossos de cotxes i així n’augmenti l’ús.

Un altre aspecte de la llei preveu fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta facilitant la implantació d'aparcaments de bicicletes associades a estacions i parades de transport públic o als llocs de treball i equipaments públics o residencials.

stats