Societat 24/09/2020

El Govern commemora el Dia europeu de les llengües al Parlament amb una conferència sobre els drets lingüístics

El professor de la Universitat de les Illes Balears Antoni Llabrés ha advertit que el dret d'opció lingüística dels ciutadans no sempre es respecta

Ara Balears
1 min
Membres del Govern han assistit a l'acte que s'ha dut a terme en el Parlament.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha commemorat el Dia europeu de les llengües al Parlament amb una conferència sobre els drets lingüístics i el règim jurídic del plurilingüisme, segons ha informat en un comunicat la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca.

L'encarregat de dur a terme aquesta presentació ha estat el professor titular de Dret Penal de la Universitat de les Illes Balears Antoni Llabrés, que ha celebrat que l'acte s'hagi dut a terme al Parlament perquè és "un lloc on la paraula és la principal eina de treball i on es fa feina per preservar els drets lingüístics de tothom".

Llabrés ha destacat que durant les darreres dècades "s'han produït avenços indubtables en la posició del català a les Illes Balears", però ha advertit que el dret d'opció lingüística dels ciutadans no sempre es respecta. En aquest sentit, ha remarcat que això passa sobretot a la sanitat pública, les forces i cossos de seguretat estatals i l’Administració de Justícia.

El jurista ha insistit que vulnerar els drets lingüístics "pot implicar una conculcació del principi d’igualtat" i que "la llengua cada vegada es troba més present com a ítem a tenir en compte en la normativa antidiscriminatòria".

A l'acte, que s'ha pogut seguir en directe per internet, també hi ha assistit el conseller d'Educació, Martí March, qui ha destacat "la immensa fortuna d'estar a una comunitat amb dues llengües oficials, des del punt de vista de l'extraordinària riquesa cultural que es deriva de la diversitat lingüística". Tot i això, ha remarcat que "cal treballar per impulsar la sostenibilitat de la nostra llengua en tots els àmbits".

stats