Societat 12/04/2021

El Govern destinarà més de 4,3 milions d'euros per impulsar l'educació entre els 0 i els 3 anys

Per primera vegada s'ha incorporat una aportació per a l’atenció d’infants més vulnerables escolaritzats a centres públics de primer cicle d’educació infantil

ARA Balears
1 min
Un infant en una escoleta.

PalmaEl Govern balear destinarà més de 4,3 milions d'euros per sostenir els centres de la xarxa pública de les escoles d'infantil de primer cicle i ajudar les famílies més vulnerables amb l'escolarització dels menors, segons han informat en un comunicat. Aquesta partida, que s'ha aprovat aquest dilluns en el Consell de Govern, es complementa amb 420.000 euros per sostenir els centres privats i 420.000 euros d’ajuts a famílies per a l’escolarització en els centres de la xarxa complementària.

Aquests diners també serviran per reforçar el funcionament dels serveis educatius d’atenció primerenca i les activitats, serveis i programes que es duen a terme per enfortir les capacitats educatives de les famílies. A més, han remarcat que també serviran per ajudar a escolaritzar els infants de les famílies més vulnerables, especialment de les famílies en risc d’exclusió social.

Precisament, enguany hi ha una dotació de més d'un milió d'euros per a aquestes famílies, que s’utilitzarà per cobrir el 80% del que els hagin bonificat directament els titulars dels centres. A més, s'ha incorporat, per primera vegada, una aportació per a l’atenció d’infants més vulnerables escolaritzats a centres públics de primer cicle d’educació infantil.

La Conselleria d'Educació i Formació Professional també tenen en marxa diverses actuacions per consolidar aquest tram educatiu, entre les quals destaquen la convocatòria de creació de places públiques, dotada amb sis milions d’euros i la reconversió de guarderies, amb una dotació de dos milions d’euros.

stats