Societat 22/11/2019

El Govern destina 2,3 milions a millorar el transport públic

L'objectiu és eliminar el dièsel, renovar la flota, augmentar la freqüència i incloure la tecnologia en els vehicles

Ara Balears
2 min
L’EMT guanya gairebé 180.000 passatgers el mes de novembre

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat al Consorci de Transports de Mallorca una despesa de 2.357.359 € per abordar la posada en marxa de les noves concessions del servei de transport públic regular de viatgers a Mallorca. La previsió és que aquestes noves concessions entrin en funcionament durant el segon semestre de 2020 i tinguin una vigència de deu anys prorrogables cinc anys més.

Els costos globals per a la posada en marxa del nou servei de transport públic regular de viatgers a Mallorca són de 435.670.597 € (sense l'IVA), 306.557.065 € dels quals es cobriran amb ingressos tarifaris i 129.113.534 €, amb l'aportació pública per al període comprès entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2030.

Amb les noves concessions es disposarà d'un servei que destaca per renovar completament la flota amb busos nous i vehicles no contaminants, i per oferir més freqüències, noves connexions i millor atenció i servei a l'usuari. D'altra banda, amb la renovació, el dièsel gairebé desapareixerà com a combustible del transport públic interurbà a Mallorca. Per garantir els transbordaments, a les principals parades d'enllaç hi haurà eines informàtiques i també es disposarà de punts de connexió per a USB i wifi gratuït als busos.

El Govern autoritza una despesa d'1,2 milions d'euros per a la renovació del telecomandament d'instal·lacions fixes de SFM

El Govern balear ha autoritzat també la despesa derivada del contracte per al subministrament i la instal·lació de sistemes per a la renovació del telecomandament d'instal·lacions fixes de SFM per un import d'1.240.154 €.

Aquesta renovació, a més de modernitzar la infraestructura de control actual de la línia de la UIB, ampliarà els serveis telecomandats a tota la infraestructura de Serveis Ferroviaris de Mallorca, incloent-hi totes les estacions de les línies de Manacor i sa Pobla.

El sistema, format per tots els dispositius de control local, els sensors i el telecomandament o SCADA central, permetrà supervisar serveis bàsics com la il·luminació, les escales mecàniques i els ascensors, entre d'altres, a banda de sistemes més específics com els controls de temperatura, els sistemes d'accés i les alarmes tècniques.

stats