Societat 17/05/2021

El Govern denuncia una embarcació amb tres persones que pescaven a la reserva protegida dels Freus

Tres d'ells feien pesca submarina i un altre pescava des de la barca, i quan varen veure els guardacostes s'escaparen

ARA Balears
2 min
L'embarcació denunciada pel Govern.

PalmaEl Govern ha iniciat un expedient de denúncia contra una embarcació amb tres persones que feien pesca submarina en la reserva marina dels Freus d'Eivissa i Formentera, on aquesta activitat està prohibida. Tampoc duien la boia d'identificació reglamentària, i a l'acta també consta que hi havia una persona pescant des de la barca.

Els fets varen ocórrer el 7 de maig a les 9.40 h, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria. Els navegants varen escapar quan el servei de guardapesca marítim de la reserva els va avisar perquè s'acostassin a la costa. Els guardes detectaren des de terra l'embarcació semirígida recreativa aturada a la zona de Punta Prima, sota la torre de vigilància i dins dels límits de la reserva.

Els navegants varen pujar a la barca amb neoprè, aletes i un arpó de pesca, i varen moure de zona l'embarcació. El servei de guardapesca va fotografiar amb un dron la seqüència, i quan els tripulants varen veure l'aparell recolliren i canviaren de posició i fondejaren als Pujols. Els agents, però, es varen traslladar fins a aquest punt i varen demanar en dues ocasions que s'acostassin a la costa.

Els navegants no feren cas, se'n varen anar cap a Eivissa i no varen ser identificats. Per això, l'acta de denúncia es dirigeix al propietari de l'embarcació fins que siguin identificats. Els infractors s'enfronten a una infracció greu que pot implicar una multa d'entre 150 i 30.000 euros.

D'altra banda, la Conselleria també ha denunciat una persona que feia pesca submarina a la reserva marina de la badia de Palma. Va ser interceptat el 7 de maig a les 10.30 h juntament amb un altre pescador. La persona denunciada tenia llicència, però no disposava de permís per fer-ho dins de la reserva. Segons l'acta, la persona denunciada va intentar enganar el servei de vigilància perquè els va dir que no tenia intenció de pescar, però de la seva boia penjava un fusell de pesca submarina. La Policia Local de Llucmajor va col·laborar en la identificació del pescador.

stats