Societat 15/04/2021

El Govern i el Consell de Mallorca creen una xarxa de pisos per a persones vulnerables

Ara compta amb nou habitatges, però és una quantitat que pot augmentar "segons les circumstàncies"

ARA Balears
1 min
Pisos de l'Ibavi a sa Pobla.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) gestionarà una xarxa de pisos que, de moment, disposa de nou habitatges per atendre persones desnonades i que hagin quedat sense llar perquè els propietaris no els hagin renovat el lloguer. Així es desprèn del conveni que el conseller de Drets Socials i president de l'IMAS, Javier de Juan, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí i Ribas, han signat aquest dijous al Palau Reial. El conveni tindrà una durada de quatre anys prorrogables.

L'IMAS administrarà els nous pisos cedits per l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), una quantitat que pot augmentar depenent de les "circumstàncies", segons ha informat el Consell en un comunicat. Marí ha explicat que aquests habitatges fins fa poc eren propietat de grans tenidors i que el Govern els va comprar exercint el dret de tempteig i retracte: "Estaven buits i tancats i ara seran per a persones en situació d’especial dificultat", ha apuntat el conseller.

La majoria de les nou llars es troben a Palma, però també n'hi ha a altres dos municipis de l'illa. Estan adreçades per allotjar temporalment persones i famílies que no tinguin una llar a conseqüència d'haver patit un desnonament per impagament del lloguer o l'hipoteca. En aquest darrer cas, s'atendran els que no puguin pagar a causa d'una alteració significativa de les circumstàncies econòmiques que pateixi el demandant.

També hi podran accedir persones que quedin sense habitatge perquè el propietari no vulgui renovar el contracte de lloguer i els que estiguin en una situació de vulnerabilitat. L'estada al pis serà rotatòria i té com a objectiu donar una resposta puntual i transitòria durant sis mesos, que es poden prorrogar en situacions excepcionals.

stats