Societat 13/09/2019

Govern, Consell i Cort demanen a AENA proves que Paula Rotger ha incomplert la normativa de seguretat

Els responsables de Política Lingüística de les tres institucions reclamen a l'ens públic que el personal que fa feina cara al públic conegui el català

Ara Balears
2 min
La treballadora de l'aeroport es planteja fer una querella per denuncia falsa

PalmaEls responsables de Política Lingüística del Govern, del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma han fet arribar una carta a la direcció de l'Aeroport de Sont Joan demanant l'accés a tota la informació i proves que demostren que Paula Rotger incomplí la normativa de seguretat. Cal recordar que a Rotger, protagonista d'un presumpte cas de discriminació lingüística per part d'agents de la Guàrdia Civil de Sont Sant Joan, se li ha retirat l'acreditació per treballar en aquestes instal·lacions.

"Certament, resulta xocant que una persona pugui saltar-se un control tan fàcilment i, pel que sembla, no s'activi cap protocol de manera immediata", destaquen els signants de la carta, que sol·liciten que "es revisi el cas i, si és pertinent, es prenguin les mesures necessàries perquè Paula Rotger pugui recuperar l'acreditació i no es posi en perill el seu lloc de feina", s'hi afegeix.

El document està signat per Agustina Vilaret, secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern de les Illes Balears; Bel Busquets, vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, i Llorenç Carrió, regidor d'Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma.

Rotger, treballadora de l'aeroport, denuncià un cas de discriminació lingüística. Ara ha estat sancionada per AENA per incomplir el protocol de seguretat de l'aeroport. En el document, els tres càrrecs sol·liciten una revisió dels fets, un acompanyament de Paula Rotger –que ha patit un atac al seu vehicle particular– i una reunió amb el director de Son Sant Joan per tractar el cas. Des de les tres institucions es demana que "es tingui present el patiment i el procés de victimització al qual s'enfronta Paula Rotger i que s'actuï per reparar el dany".

Finalment, es reclama a AENA que treballi per mantenir la convivència a l'aeroport i que el personal que treballa de cara al públic conegui la llengua pròpia de les Illes Balears.

stats