El govern espanyol concedeix 63.000 euros pels danys de la DANA a Selva i Santanyí l'estiu de 2019

Les ajudes serviran per reparar o restituir infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis que varen quedar malmesos durant els temporals

El govern espanyol ha concedit 63.146 euros d'ajudes per pal·liar els danys causats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) durant els mesos d'agost i setembre de 2019 en els municipis de Selva i Santanyí, una concessió publicada aquest divendres al Butlletí Oficial de l'Estat. Concretament, Selva rebrà 50.687 euros i Santanyí, 12.459 en subvencions, a través del Consell de Mallorca, pels desperfectes provocats pel temporal, ha informat l'agència Efe.

En l'àmbit estatal, l'executiu destinarà 47,8 milions a entitats locals de 13 comunitats pels danys causats per temporals, incendis i altres catàstrofes naturals que hagin passat entre juny i setembre de 2019, segons ha detallat la Delegació del govern espanyol a les Balears en un comunicat.

Les ajudes corresponen a la convocatòria per diferents catàstrofes en diferents territoris, entre les quals una DANA amb fortes pluges que va recórrer d'oest a est la Península i les Balears els dies 25, 26 i 27 d'agost de 2019. Posteriorment, entre el 12 i el 16 de setembre del mateix any, un altre temporal va causar grans desperfectes al territori. Amb aquestes subvencions es faran obres per reparar o restaurar infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis de titularitat municipal. 

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF