Societat 07/07/2022

El Govern compra un edifici per 300.000 euros i ampliarà l'extensió universitària d'Alaior

Suposarà un augment d'un 40% de la superfície útil

Iván Martín
1 min
Imatge de l'edifici comprat pel Govern a Alaior.

MAÓEl Govern balear ha comprat un edifici a Alaior per un import de 300.000 euros, amb l'objectiu d'ampliar la seu universitària. En concret, es tracta d'un immoble de 536 metres quadrats construïts i suposarà un augment del 40% de superfície útil per a la zona universitària. L'edifici se suma als dos actuals; Can Salort i Santa Rita.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat la importància de l'adquisició: "És un dia il·lusionant perquè aquesta compra preveu una ampliació d'estudis, alumnes i de capacitat de formació per a moltes persones de Menorca". El projecte d'obra té un pressupost de 2,9 milions d'euros i la previsió és que entrin en funcionament l'any 2025. D'altra banda, Armengol ha recordat que l'educació "és l'única eina que fa que la gent tingui les mateixes oportunitats" i ha afegit que "a més de les infraestructures s'han de posar els recursos necessaris per garantir l'accés a l'educació, com la congelació de les taxes universitàries que s'han aprovat a les Balears any rere any".

En referència a la implementació del grau d'Enginyeria Informàtica a Menorca el curs 2023-2024, la presidenta ha indicat: "Si no volem centrar-nos únicament en el turisme, cal formar persones en sectors estratègics com la innovació o la tecnologia". Entre ls principals novetats per al pròxim curs a Menorca es troba la implantació del doble grau d'Educació Infantil i Primària, que ofereix 20 places.

L'extensió universitària de la UIB a Menorca ha celebrat aquest any el 25è aniversari des de la seva implantació. Actualment, ha acollit 322 alumnes d'estudis oficials de grau i postgrau, i té una programació estable de la Universitat Oberta de Majors.

stats