Societat 25/05/2018

El Govern britànic alerta els turistes de l'explotació laboral a Mallorca

Segons el ministeri d'Exteriors britànic els turistes són obligats a treballar moltes hores, per pocs diners i sense contracte i sovint se'ls lleva el passaport

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una nit d'estiu a Magaluf.

PalmaEl Govern del Regne Unit ha presentat una campanya informativa per advertir els joves estiuejants britànics dels riscos de ser víctimes "d'explotació laboral" a Mallorca.

La campanya, llançada conjuntament pel Servei de Duanes, l'organització no governamental contra l'esclavitud moderna Unseen i el ministeri d'Afers exteriors, consistirà en cartells als aeroports britànics, amb especial èmfasi en els vols a Mallorca.

El Govern de Londres avisa els joves "a la recerca de sol" dels perills d'acceptar un treball "extraoficial" o sense contracte de "relacions públiques" a bars i discoteques a l'illa balear, sobretot a la zona de Magaluf.

El ministeri d'Exteriors ha revelat que un 80% dels presos de nacionalitat britànica a l'illa són antics "relacions públiques", persones per atreure clients a locals nocturns. També asseguren que aquests "relacions públiques", captats durant les vacances a l'illa, són obligats a treballar moltes hores per pocs doblers i sense contracte, mentre que l'allotjament que se'ls ofereix és inadequat i sovint se'ls lleva el passaport.

Durant la campanya, agents d'immigració parlaran amb els joves turistes "per informar-los de les passes que han de fer a fi de reduir el risc de convertir-se en víctimes de l'explotació laboral i a qui dirigir-se si necessiten ajuda".

"No deixis que la feina estival dels teus somnis es transformi en un malson!", diu el pòster que s'exhibirà als aeroports durant l'operació, que durarà una setmana.

El Govern aconsella als qui acceptin un treball com a relacions públiques de bars i discoteques que insisteixin a obtenir un contracte en condicions.

stats