Societat 06/06/2021

El govern britànic està "absolutament disposat" a ajornar el final de les restriccions

El ministre de Salut, Matt Hancock, ha assegurat que les mesures podrien continuar més enllà del 21 de juny si les dades del covid-19 empitjoren

ARA Balears
2 min
Imatge del pont de Westminster al centre de Londres.

PalmaEl ministre de Salut britànic, Matt Hancock, ha confirmat aquest diumenge que el govern de Boris Johnson considera la possibilitat d'ajornar la data de reobertura, prevista per al 21 de juny, a causa de l'increment de casos que han provocat les diferents variants del covid al país. Segons ha informat Europa Press, el ministre va assegurar a la cadena BBC que "de moment és una data marcada en llapis" i que les mesures podrien continuar més enllà de la fase final de reobertura que han traçat les autoritats.

"Si l'ajornament és el que ha d'ocórrer perquè les dades van malament, estam completament disposats a fer-ho", ha indicat Hancock. Experts com l'epidemiòloga de la Universitat de Londres Anne Johnson i el president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques, Trevor Phillips, s'han mostrat rotundament en contra d'exercir qualsevol tipus d'urgència en la reobertura del país després dels més de 5.300 casos nous registrats en les darreres hores, que representen un substancial increment en relació amb els contagis de la setmana passada.

De fet, l'assessor del govern britànic, Stephen Reicher, ha avisat que l'execució de les pròximes mesures de reobertura seria una "temeritat" i representaria "un greu risc per a la població", segons comentaris recollits per The Guardian.

Cal recordar que la setmana passada el govern britànic va prendre la decisió de mantenir pràcticament estàtic el seu semàfor de destinacions a les quals poden anar els seus ciutadans, ja que volien garantir al màxim la total obertura del país el 21 de juny, quan es preveu eliminar la necessitat de distància física i pràcticament totes les restriccions fins ara vigents.

Pugen els casos al Regne Unit

El Regne Unit ha registrat 5.341 casos positius de coronavirus aquest diumenge i quatre morts més, segons les dades comunicades pel Ministeri de Salut. Els casos representen una preocupació especial si es comparen sobretot amb els registrats diumenge passat, 3.111, és a dir, 2.101 contagis menys que la xifra d'aquest diumenge. Si bé les morts diàries s'han reduït un 1% en els darrers set dies, el nombre de casos ha augmentat amb 11.022 (49%) en el mateix període.

stats