Societat 07/07/2020

El Govern i els batles preparen el calendari de festes per controlar la concentració de gent

El PP ha criticat la manca d'implicació de l'Executiu per garantir la seguretat sanitària a les celebracions municipals

Ara Balears
1 min
Menorca encara les festes sense ‘jaleos’ ni aglomeracions

PalmaEl Govern balear prepara amb els batles un calendari de festes municipals per poder controlar la concentració de persones en les celebracions d'aquest estiu, segons ha informat l'agència Efe. Ha estat la consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro, qui ho ha explicat i ha agraït la col·laboració dels batles "de tots els colors".

Aquesta decisió arriba després que la consellera es reunís amb la Federació d'Entitats Locals de Balears, la FELIB i els serveis d'emergències. Castro ha assegurat que els municipis de les Illes estan elaborant ara aquest calendari i, per això, ha agraït la seva ajuda per poder controlar aquestes festes amb l'objectiu que no s'hi produeixin aglomeracions.

Tot i aquesta mesura, el diputat del PP, José Luis Camps, ha criticat la "manca d'implicació" del Govern per garantir la seguretat sanitària a les festes municipals i botellades, unes minories, ha dit, que "posen en risc el conjunt i que poden suposar una estocada a les Balears".

Camps ha posat com a exemple les aglomeracions que hi va haver a Ciutadella a les festes de Sant Joan tot i que es varen suspendre per part del consistori. "Senyora Castro, això no és un joc, això és real, per respecte a les víctimes, les seves famílies i els ciutadans de les Balears, agafi les regnes", li ha dit el diputat popular.

stats