Societat 20/07/2021

El Govern balear es querellarà contra Naim Darrechi per abús sexual mitjançant engany i per incitació a la violència contra les dones

L'Executiu considera que les seves declaracions "posen en risc moltes dones pel que fa a malalties de transmissió sexual i a embarassos no desitjats"

ARA Balears
2 min
Naim Darrechi, el tiktoker més seguit d'Espanya

PalmaJa ho va anunciar la setmana passada, però aquest dilluns s'ha fet oficial. El Govern de les Illes Balears ha aprovat presentar una querella contra l’influencer Naim Darrechi per abús sexual mitjançant engany a un nombre indeterminat de dones i per incitació a la violència contra les dones, contra la seva llibertat sexual i drets sexuals i reproductius. A més, no descarta querellar-se contra els delictes que puguin sorgir a partir de la instrucció.

Segons han recordat en un comunicat, aquesta acció està motivada per les declaracions que va fer el mateix Darrechi a les seves xarxes socials, algunes amb 26 milions de seguidors, en les quals feia referència al fet d’ejacular sense preservatiu i enganar les dones amb les quals manté relacions sexuals.

L'Executiu considera que aquestes manifestacions "posen en risc moltes dones pel que fa a malalties de transmissió sexual i a embarassos no desitjats". Per això, han decidit posar a disposició de totes les dones que hagin pogut ser víctimes del jove el servei d’acompanyament de l’Institut Balear de la Dona (IBDona).

Així mateix, el Govern considera que les afirmacions fetes per l'influencer poden comportar els tipus penals d’abús sexual mitjançant engany de l’article 182.2 del Codi Penal i enaltiment i justificació del delicte d’abusos sexuals mitjançant engany de l’article 510.2.b) del Codi Penal.

Com que Darrechi generalitza amb totes les dones amb les quals ha mantingut relacions sexuals, el Govern considera que té l’obligació de protegir-les contra els abusos i les agressions sexuals, com també de no permetre actuacions que atemptin contra la seva salut sexual i reproductiva i que, a més, facin enaltiment dels delictes que es puguin haver comès per raons de gènere o els justifiquin a través de qualsevol mitjà d’expressió de difusió pública.

Finalment, l’IBDona, a l’empara de l’article 52 de la Llei de protecció integral a la infància i l’adolescència davant la violència, ha denunciat Naim Darrechi en el canal prioritari de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades i ha demanat el tancament dels seus comptes de YouTube i TikTok.

 

stats