Societat 11/12/2020

El Govern i l'associació de cuiners ASCAIB renoven el conveni socioeducatiu que fan als centres de justícia juvenil

L'objectiu és fomentar la feina en equip i reforçar l'autoestima dels joves

Ara Balears
1 min
El conveni firmat per la Conselleria i ASCAIB és per un any, fins a l'octubre de l'any que ve.

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports i l'Asociación de Cocineros Afincados en Balears (ASCAIB) han renovat aquest divendres el conveni de col·laboració entre la Fundació S'Estel i ASCAIB. Aquesta iniciativa permet desenvolupar un projecte socioeducatiu de cuina als centres de justícia juvenil de les Illes.

El Govern ha assenyalat que el projecte consisteix en dos tallers setmanals, de dues hores cada un, que estaran oberts a tots els joves d'entre 14 i 21 anys que compleixen mesures judicials. La Conselleria ha explicat que l'objectiu dels tallers és fomentar hàbits de feina, el treball en equip i reforçar l'autoestima i confiança d'aquests joves.

El president d'ASCAIB, Koldo Royo, ha manifestat que els joves "responen molt bé" a la iniciativa. "Hem de donar les gràcies als cuiners que hi col·laboren. El que nosaltres no volíem era fer xefs, sinó que el que volíem és fer gent que senti la cuina, que senti que hi ha un altre camí", ha apuntat Royo.

El conveni, segons ha informat la Conselleria, és per un any, fins a l'octubre de l'any que ve, amb possibilitat de renovació. Fins ara s'ha treballat al centre de menors Es Pinaret, però no es descarta que en un futur també es treballi en més centres de justícia juvenil.

stats