El Govern ha aprovat l'adquisició de monitors per controlar la glucosa de manera constant per 1,7 milions

Es tracta d'uns aparells que també permeten suspendre la injecció d’insulina si detecten una hipoglucèmia

El Consell de Govern ha aprovat durant la reunió d'aquest divendres tramitar la pròrroga del contracte de subministrament de les tires reactives per determinar a domicili la glucosa en sang que donen  la possibilitat d’utilitzar la calculadora d’insulina amb racions per una inversió d'1,7 milions d'euros, segons han informat en un comunicat.

Es tracta d’uns aparells que, per una banda, mesuren contínuament la glucosa en el líquid intersticial (l’espai entre les cèl·lules) per mitjà d’un sensor implantat dins la pell i, per una altra, poden emetre ordres a la bomba infusora per tal d’evitar una hipoglucèmia. Així, aquestes tires serveixen per detectar la glucosa subcutàniament de pacients diabètics gestacionals i de tipus 1. 

Amb aquest sistema, destaquen, s'aconsegueix supervisar millor la glucèmia, reduir el nombre d'ingressos hospitalaris per descompensacions i també controlar millor els episodis nocturns d'hipoglucèmia.

Segons expliquen en el comunicat, el mesurament és especialment important en la diabetis mellitus de tipus 1 i en la diabetis gestacional i aquesta autoanàlisi s'orienta a millorar l'autocontrol del pacient amb l'objectiu de promoure'n la responsabilitat i l'autonomia en el tractament de la malaltia.

A les Illes Balears hi ha gairebé 65.000 diabètics, uns 3.000 dels quals estan diagnosticats de diabetis mellitus de tipus 1.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF