El Govern encarrega el disseny de l'ampliació del metro de Palma

La unió temporal d'empreses Ayesa-G Six haurà enllestit tres propostes en quatre mesos i l'obra fins a Son Espases s'hauria d'acabar aquesta legislatura

El Conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha informat aquest dilluns que el projecte  d'ampliació del metro fins a Son Espases ha estat adjudicat a l'empresa UTE Ayesa-G Six, per 229.000 euros. Tot i que el Govern desconeix quin pressupost acabaran tenint les obres, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, manté que el projecte estarà finalitzat aquesta legislatura.

L'empresa guanyadora del concurs públic ha anunciat que el seu objectiu és elaborar tres alternatives tenint en compte els criteris del Govern, que són el de cost econòmic, el del temps del trajecte, l'impacte ambiental i la coherència amb la xarxa ferroviària existent. Es preveu que en quatre mesos estiguin llestes les propostes, d'entre les quals la Conselleria n'escollirà una "tenint-ne en compte també el bon funcionament, no només el criteri econòmic", segons han declarat.

Marc Pons ha assenyalat que el projecte es finançarà amb el conveni ferroviari signat amb el Ministeri de Foment, per fons Feder i per recursos propis. En aquest sentit, ha declarat que el Govern està "en condicions de poder abordar aquesta despesa".

El que se sap de moment sobre aquesta ampliació del metro és que tindrà una llargada de dos quilòmetres, que recorrerà en 15 minuts des de la sortida de plaça d'Espanya fins a Son Espases i que podrà absorbir aproximadament un milió de passatgers l'any. A més, l'empresa adjudicatària ha avançat que la intenció és fer l'ampliació tan a la superfície com sigui possible, que és la via fàcil i econòmica.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF