Societat 03/06/2022

El Govern amplia les ajudes de conciliació a les AMPA per organitzar escoles de vacances a preus reduïts

Fins dia 16, es podrà demanar subvenció per organitzar activitats de lleure a uns preus màxims de 50 i 100 euros aquest estiu i Nadal

ARA Balears
1 min
Un dels patis de jocs de les escoles d'estiu a Inca.

PalmaLes conselleries d'Afers Socials i Esports i de Presidència, Funció Pública i Igualtat han ampliat a les associacions de pares i mares (AMPA) els ajuts destinats a organitzar escoles de vacances a preus reduïts per facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral. El Govern ha assenyalat que si el desembre passat aquesta línia d'ajudes es va destinar exclusivament a entitats locals, ara s'obre a les AMPA perquè puguin oferir aquestes activitats a uns preus màxims per infant i mes de 50 o 100 euros.

En concret, el Butlletí Oficial de les Illes Balears ha publicat la segona convocatòria d'ajuts destinats a organitzar activitats de lleure en les vacances escolars, amb una dotació de 642.626,29 euros per a les AMPA, les quals podran demanar fins al pròxim dia 16 de juny la subvenció necessària per organitzar activitats per a aquesta estiu i Nadal.

L'Executiu ha apuntat que les ajudes s'han calculat de tal manera que aquestes entitats podran cobrir totalment els costs necessaris per demanar un preu màxim de 50 euros per infant i mes a les famílies més vulnerables, i de 100 euros a la resta.

El Govern ha recalcat que convoca aquestes ajudes perquè les vacances escolars són etapes complicades per a la conciliació d'aquelles famílies amb fills menors. En aquest context, exposa l'Executiu, les escoles de vacances i altres activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil "esdevenen un recurs imprescindible per atendre aquestes necessitats, alhora que ofereixen un servei de qualitat per a les persones menors que hi participen".

stats