Societat 09/11/2020

El Govern allarga el toc de queda a les Balears quinze dies més

Fins al 24 de novembre estarà prohibida la mobilitat nocturna a les quatre illes des de mitjanit fins a les 6 h del matí

Ara Balears
2 min
La Plaça d'Espanya durant el primer vespre de toc de queda.

PalmaEl Govern balear ha decidit allargar quinze dies més el toc de queda a les Illes. Aquest dilluns, el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat el decret de Presidència que informa d'aquesta pròrroga. Així, fins al 24 de novembre a les dotze de la nit, estarà prohibida la mobilitat nocturna des de mitjanit fins a les 6 h del matí. A Eivissa es manté l'inici del toc de a les 22 h.

L'Executiu illenc defensa que, tot i que la situació epidemiològica a les Illes Balears "és de les més favorables de l'estat espanyol", els índexs "continuen marcadament per sobre dels llindars" que marca el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) per definir un territori en situació de risc.

En concret, segons les darreres dades de la Conselleria de Salut, la incidència acumulada de les Balears és de 255 casos per 100.000 habitants al conjunt de les Illes, i la taxa de positivitat, de 6,58%. Aquestes xifres queden encara molt per sobre dels 60.000 casos per 100.000 persones i la taxa de positius en les PCR està per damunt del 3% que marca l'ECDC per considerar un territori fora de risc.

El toc de queda nocturn és una de les mesures que preveu l'estat d'alarma. Cal recordar que aquest dilluns s'acabava la restricció a la mobilitat a la nit decretada per l'executiu central i llavors les comunitats autònomes havien de decidir si s'allargava, en funció de la situació de la pandèmia de cada indret.

Divendres, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ja va avançar que seria "molt possible" que se n'aprovàs una pròrroga, però no va voler confirmar-ho, i va explicar que també es tenien en compte les dades epidemiològiques del cap de setmana. Cal recordar que dissabte es va publicar al BOIB el Decret de Salut per a la pròrroga de les mesures restrictives per contenir els contagis de coronavirus a la Comunitat dues setmanes més.

Butlletí Oficial de les Illes Balears
stats