La Junta de Govern adjudica aquest dimecres les obres d'esbucament de les cases de Son Banya

El batle de Palma, Antoni Noguera, va anunciar durant el seu discurs del debat de política general de la ciutat que avui s'aprovaria aquesta actuació

"Aquest estiu iniciarem el desmantellament del poblat de Son Banya". Amb aquestes paraules  Antoni Noguera va prometre l'escomesa d'un dels seus plans d'intervenció més controvertits. 

El batle va declarar que des del seu consistori no es podia permetre mantenir aquesta "fàbrica d'exclusió social" i va fer referència als 193 infants que hi viuen i al 80% d'absentisme escolar registrat. 

L'abril passat Cort va haver de postergar aquest projecte després que les forces de seguretat recomanassin fer de manera simultània el desallotjament i l'enderrocament dels 45 habitatges. 

Un carrer del poblat de Son Banya

Aquest dimecres la Junta de Govern ha ajudicat les obres d'esbucament del poblat, amb un import de 413.438 € i ha anunciat que s'iniciaran abans de l'estiu. Concretament, 17 dels habitatges seran esbucats durant el mes de juliol i els 28 restants s'enderrocaran al setembre. Així, la ubicació de les famílies es farà de manera esglaonada, tot i que Cort no ha concretat exactament on es reubicaran. 

L’empresa Vitrac Obra Pública SL iniciarà al juliol les tasques d’enderroc i tractament de residus que ha d’estar enllestit en sis mesos. L'ajuntament s'ha compromès de realitzar la feina de forma esglaonada i planificada amb les màximes garanties de seguretat tant per les famílies com per als treballadors públics. 

Així, en els propers 15 dies es formalitzarà la signatura del contracte i es reunirà la comissió tècnica i la comissió política integrada per representants de tots els partits polítics de l’Ajuntament per tal de coordinar tot el procés.

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs ha dit que treballaran "amb les 17 famílies que voluntàriament volen sortir del poblat" de tal manera que "cada casa que quedi abandonada podrà ser esbucada”. Borràs també ha recordat que en aquests moments l’àrea de Benestar i Drets Socials disposa de 15 habitatges (8 de l’Ibavi i Patronat de l’Habitatge; 2 cedits per entitats bancàries; 2 del mercat lliure i 3 propietat de tres famílies ajudades via el catàleg de prestacions per reformar habitatges).

El programa de reinserció de Son Banya preveu que el poblat de Son Banya quedi desmantellat en els propers 3 anys.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF