Societat 14/01/2022

El GOB reclama en el Senat que s'entengui la insularitat com l'oportunitat per iniciar la transició ecosocial

ARA Balears
1 min
La portaveu del GOB, Margalida Ramis, durant la seva intervenció.

PalmaEl GOB ha reclamat en el Senat que la condició d'insularitat es vegi com una oportunitat per a la "transició ecosocial" i per adaptar el model econòmic als "reptes de futur, com la crisi climàtica". Així ho ha exposat la portaveu del grup, Margalida Ramis, que ha intervingut en la ponència d'insularitat del Senat espanyol.

"Avui hem proposat al Senat un pla d'arrencada que impliqui compromís institucional, debat social i abordar la urgència ecològica, social i ambiental, amb la mirada posada a garantir una vida digna per a les futures generacions en contextos territorials insulars", han explicat des de l'organització ecologista.

Ramis ha parlat del col·lapse ambiental i de la necessitat d'una transició ecosocial per garantir vides i futurs dignes a les Illes Balears. A més, ha incidit que és important reenfocar la condició d'insularitat com a oportunitat per a la transició ecosocial en un territori 'turistitzat' com són les Balears.

En aquest sentit, ha dit que l'economia de les Illes s'ha basat en la tríada 'turisme-construcció-especulació', obviant que l'especialització turística s'ha fet consumint uns recursos limitats. Per això, la portaveu de l'entitat ecologista ha proposat un pla per iniciar el camí cap a la transició ecosocial.

Aquest pla, explica Ramis, hauria de comptar amb el compromís institucional amb la transició del concepte d'insularitat, és a dir, que es vegi com un sinònim d'autonomia, autosuficiència i adaptació, ja que a partir dels recursos disponibles es poden generar noves formes d'organització.

stats