Societat 14/08/2020

El GOB posa en marxa un espai web per denunciar agressions ambientals

A través d'un formulari, l'usuari ja pot comunicar a l'entitat ecologista qualsevol succés que pugui atemptar contra el medi

Ara Balears
1 min
ANCORATGE  Els fondejos són una de les principals amenaces per a la posidònia.

PalmaEl GOB vol animar que la ciutadania s'impliqui en la defensa del territori i la biodiversitat de les Balears i per això ha anunciat que posa en marxa un espai web per denunciar agressions ambientals, segons ha explicat en un comunicat. A través d'un formulari, l'usuari ja pot comunicar a l'entitat ecologista qualsevol succés que pugui atemptar contra el medi, saber com tramitar la denúncia a les autoritats competents o sol·licitar anònimament que ho faci el GOB.

Els activistes recorden que la via més ràpida per posar en coneixement de l'Administració pública fets que puguin ser nocius per al territori és contactant amb els agents de Medi Ambient del Govern, a través del telèfon 112 o amb el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) telefonant al 062.

L'usuari, sigui o no soci del GOB, pot fer arribar la informació de manera anònima. Els responsables del GOB valoraran la situació i si és necessari interposaran la denúncia administrativa o penal pertinent. També comenten que faran denúncies públiques a través dels mitjans de comunicació si escau.

Els ecologistes expliquen en la nota de premsa que cada dia els ciutadans "som testimonis de moltíssimes agressions ambientals" i que "una part constitueixen infraccions o delictes contra el medi". Per això, creuen que com a "entitat d'utilitat pública" havien de posar aquest servei.

stats