Societat 16/08/2018

GOB Mallorca presenta la bandera 'SOS Posidònia' per fomentar el fondeig responsable

Amb aquesta iniciativa, els navegants podran abanderar les seves barques en favor de la posidònia i fer visible el seu compromís

Ara Balears
2 min
GOB Mallorca presenta la bandera 'SOS Posidònia' per visibilitzar el fondeig responsable. / GOB

PalmaGOB Mallorca ha presentat aquest dijous una nova iniciativa: la bandera 'SOS Posidònia' amb l'objectiu de fer visible el compromís amb el fondeig responsable.

Des de l'entitat, lloen els darrers avanços en la protecció d'aquesta espècie mentre continuen reclamant més esforços en la vigilància. Ara, aquesta iniciativa facilita que els navegants que vulguin puguin abanderar les seves barques en favor de la posidònia i fer visible el seu compromís amb una comunitat biològica molt important a les Balears. A partir d'aquest dijous, i fins que hi hagi existències, la banderola es distribuirà gratuïtament als navegants que ho sol·licitin.

Segons els ecologistes, la conservació de la posidònia està rebent un impuls sense precedents a les Balears. En aquest sentit, el Govern ha aprovat el decret de conservació, una norma pionera a l'Estat, i ha desplegat un servei d’informació sobre el fondeig que fa una tasca excepcional amb els mitjans disponibles. "És evident que fa falta reforçar la línia encetada millorant la capacitat informativa, incrementant el nombre d'agents de Medi Ambient per tal de vigilar el compliment del decret i envestint amb decisió la correcció dels abocaments contaminants", afirmen des de l'entitat.

Tot i això, asseguren que la preocupació per la conservació de la posidònia davant les seves diverses amenaces (fondeig, abocaments, espècies invasores, canvi climàtic, etc.) no és exclusiva de l’administració ambiental, la comunitat científica i les entitats conservacionistes que han manifestat el seu suport, ja que una part molt important dels navegants estan ben compromesos amb la protecció de la posidònia, la respecten i no hi fondegen a sobre.

Malgrat que en el moment de la presentació el temps no ha acompanyat, tres llaüts amb els seus intrèpids navegants passats per aigua ja s'han sumat a la iniciativa.

stats