Societat 17/05/2019

El GOB denuncia una nova urbanització a Puigpunyent

L'entitat ecologista sosté que la zona que es pretén urbanitzar és un terreny de morfologia rústica, sense serveis i sense característiques de solar

Ara Balears
1 min
Imatge de Puigpunyent

PalmaEl GOB s'ha assabentat de la tramitació per part de l'Ajuntament de Puigpunyent d'un nou projecte d'urbanització. L'entitat ecologista sosté que la zona que es pretén urbanitzar és un terreny de morfologia totalment rústica, prop del sistema muntanyós del Galatzó, sense serveis i sense característiques de solar.

L'organització ecologista explica que el terreny està situat prop del camí de la Teulera i el torrent de la Riera, limítrof en la major part del traçat amb aquest terreny emblemàtic que desemboca a la badia de Palma. El GOB destaca que "la riquesa de la flora d'aquests terrenys és d'una rellevància evident".

Per la seva banda, Abaqua ha emès un informe en el qual assenyala que "avui dia, l'EDAR de Puigpunyent no pot assumir l'augment de cabal d'aigües residuals associat al projecte d'urbanització.

Entenem que no es pot donar una llicència urbanística condicionada a una possible futura ampliació de l'estació depuradora, que s'assumirà amb doblers públics per garantir una inversió privada i especulativa".

El GOB afirma que l'informe ambiental que acompanya el projecte, realitzat pels promotors, "no té en compte aquestes qüestions fonamentals, ni tampoc la incidència en les qüestions de mobilitat". Per tot això, el col·lectiu ecologista demana que no s'aprovi el projecte de reparcel·lació i urbanització. "Puigpunyent no pot sostenir aquests creixements", conclouen.

stats