Societat 06/06/2019

El GOB demana al futur Govern que s'oposi a l'ampliació de l'aeroport de Palma

El grup ecologista també considera que s'han d'exigir les competències sobre la gestió de Son Sant Joan

Ara Balears
1 min
El GOB demana al futur Govern que s'oposi a l'ampliació de l'aeroport de Palma

PalmaEl grup ecologista GOB ha demanat aquest dijous al futur Govern balear que intervingui en els plans de l'organisme gestor Aena en relació amb el projecte d'ampliació i remodelació de l'aeroport de Palma, informa Efe. L'entitat ecologista ha criticat en una nota que aquest projecte, que està en tramitació ambiental, augmentarà la superfície comercial i d'aparcaments per optimitzar l'operativa de Son Sant Joan, i en conseqüència intensificarà l'ús de l'aeroport i augmentarà així "el negoci i els beneficis econòmics d'Aena".

El GOB ha assegurat que el Ministeri per a la Transició Ecològica té "damunt la taula" les consultes sobre l'avaluació d'impacte ambiental d'aquest projecte, a petició d'Enaire, el gestor de navegació pública a Espanya, una proposta que ja va ser remesa a la Direcció General de Biodiversitat i Qualitat de l'Aire.

Per això, els ecologistes també han exigit a les institucions autonòmiques que "aprofitin per exigir les competències sobre la gestió de l'aeroport".

A més, han recordat que aquesta és una de les qüestions que el GOB considera "fonamentals" en la política del nou Govern que sorgeixi de les eleccions del passat 26 de maig, tal com reclamen als partits que negocien acords de governabilitat. El GOB va plantejar aquest dimecres deu mesures al futur Govern, perquè apliquin en els primers 100 dies com a contenció per pal·liar la situació d'emergència socioambiental.

stats