Societat 06/06/2018

Cort perd Gesa

El regidor d'Urbanisme, José Hila, recorda que això no suposarà cap pla urbanístic a la façana marítima ja que hi ha una suspensió cautelar vigent fins a l'aprovació del nou planejament

Ara Balears
1 min
Cort haurà de retornar l'edifici de Gesa a Endesa

PalmaLa Junta de Govern ha ratificat l’anul·lació del projecte de reparcel·lació de façana marítima de Palma aprovat el 2009. Amb aquest acord s’acata la sentència número 134 de 29 de març de 2017 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, de la Sala Contenciosa Administrativa, que es va declarar disconforme amb l’ordenament jurídic que havia aprovat la modificació puntual del PGOU de Palma al Sector Llevant/façana marítima.

També s’ha aprovat posar a disposició de l’empresa Endesa Distribución Eléctrica les tres finques registrals de les quals era titular abans de la reparcel·lació, és a dir, els tres solars de primera línia.

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha remarcat que “el fet de tornar la propietat a Endesa no implica que s'hi pugui fer cap tipus d’actuació urbanística”.

“Vull recordar que actualment la tramitació o l’aprovació de plans de desenvolupament i l’atorgament de tota classe d’autoritzacions i de llicències en aquesta zona està suspesa fins que es doni el vistiplau a un nou planejament, per tant, no es pot concedir cap llicència en aquest àmbit”, ha recordat Hila.

L’execució de la sentència obliga, tal i com han determinat els serveis jurídics de l’Ajuntament, a tornar els solars als seus propietaris d’abans de la reparcel·lació, d’aquí que avui s’hagi acordat fer-ho efectiu. Es tracta de l’edifici de GESA i dels dos solars no construïts de devora l’edifici. No afecta els dos parcs que hi ha als extrems, que continuen sent municipals.

stats