Els gegants i els capgrossos conquereixen Ciutat

Un total de 17 colles arribades de diferents punts de Mallorca participaran en la XXII Trobada d'aquest dissabte, 8 de setembre

Un total de 17 colles de gegants i capgrossos arribades de tot Mallorca envairan els carrers de Palma aquest dissabte, 8 de setembre, en la XXII Trobada de Gegants de Palma. L'esdeveniment començarà a les 10.00 hores amb una plantada de gegants a Cort. Després d'un ball, començarà a les 11.15 hores la cercavila, que passarà pel carrer Colom, la plaça Major, el carrer de Sant Miquel i la plaça d'Espanya. La Trobada finalitzarà amb una plantada al parc de les Estacions. L'Ajuntament preveu l'assistència d'entre 1.000 i 1.500 persones.

Fins a 40 gegants i capgrossos desfilaran pels carrers de Ciutat acompanyats d'unes 300 persones entre xeremiers, membres de les colles i balladors. Colles d'Alcúdia, Campos, Consell, Llucmajor, sa Pobla, Santa Maria del Camí, s'Arracó, Son Rapinya i Son Espanyolet estaran acompanyades per xeremiers de Marratxí i Palma, el grup de ball Al-Riyad i els dimonis de s'Estol.

"Aquesta és una de les dates més importants del curs que comença. Volem fomentar aquesta activitat tan nostrada i que la gent conegui els gegants de l'illa, no només els de Palma", ha assenyalat la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade. "Els gegants són una de les millors expressions de la cultura popular i hem d'agrair a les colles l'esforç que fan per desenvolupar-la", ha dit per part seva el batle de Palma, Antoni Noguera. Frade i Noguera han estat acompanyats en la presentació per Pep Toni Moyà, cap de la Colla de Gegants de Palma.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF