Societat 05/04/2021

Gairebé dues setmanes sense cap mort per covid-19 a les Illes

Salut ha detectat 37 nous positius de coronavirus en les darreres 24 hores

ARA Balears
2 min
Una UCI de l'Hospital de Son Espases.

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat aquest dilluns que les defuncions per covid-19 a les Illes es mantenen en 779, xifra que no varia des de fa gairebé dues setmanes. El darrer dia en què es va notificar una nova mort per coronavirus va ser el 25 de març i des d'aleshores la Comunitat es manté estabilitzada.

Així mateix, Salut ha notificat 37 nous positius de covid-19 a les Balears, tots a Mallorca, en les darreres 24 hores –un menys que els comunicats ahir– entre les 3.775 proves diagnòstiques fetes entre diumenge i dilluns. D'aquesta manera, la taxa de positivitat se situa en un 0,98%.

El total de casos acumulats a l'Arxipèlag se situa en 57.736 fins ara i el Servei de Salut n'atén 915 actualment. Tot i això, Atenció Primària ha donat 70 altes des de dissabte i als hospitals se n'han donades sis més. Al mateix temps, han ingressat tres persones més a planta en els darrers dos dies –el total és de 50 ingressats– i cap a les Unitats de Cures Intensives, on hi ha 18 persones.

Cap nou contagi a Eivissa, Menorca i Formentera

Per illes, Mallorca és l'única on s'han trobat nous casos en les darreres 24 hores, els esmentats 37. Aquests s'acumulen als 35 que es van trobar ahir. Mentre que a la resta d'illes avui no s'ha comunicat cap nou contagi, dissabte va donar positiu una persona a Eivissa, dues a Menorca i cap a Formentera.

Els ingressos a planta actius són 34 a Mallorca, 16 a Eivissa i cap a Menorca, mentre que a les UCI de Mallorca hi ha 13 persones, cinc a Eivissa i cap a Menorca. Atenció Primària, per part seva, té en seguiment 738 pacients a Mallorca, 68 a Eivissa, 34 a Menorca i 7 a Formentera.

La situació a les residències per a gent gran continua sent favorable, on no hi ha cap usuari positiu de covid-19 ni cap hospitalitzat, malgrat que hi ha quatre professionals amb el contagi actiu. Del conjunt de sanitaris, hi ha a hores d'ara 10 persones amb el contagi actiu i 52 en vigilància.

stats