Societat 03/12/2020

Gairebé 6.000 alumnes rebran la beca de menjador aquest curs

Per primera vegada, tots els estudiants que reunien els requisits per accedir a l'ajut econòmic l'han rebut

E. N.
2 min
Per primera vegada, tots els alumnes que són admesos per a la beca menjador rebran l'ajut.

PalmaUn total de 5.973 alumnes illencs rebran la beca de menjador aquest curs 2020-2021. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa el conseller d'Educació, Martí March, i la directora general de Primera Infància, Amanda Fernández. Per primera vegada, enguany tots els infants que han estat admesos per la convocatòria rebran l'ajut i la meitat rebrà l'import més alt, que són 880 euros.

Cal dir que el nombre d'estudiants beneficiaris ha baixat respecte de l'any passat: s'han rebut 2.705 sol·licituds menys i s'han atorgat 265 beques menys. Segons March, hi ha dues raons que expliquen aquesta davallada: la por al covid-19 i el fet que, per la situació econòmica, "moltes famílies han considerat que és millor fer la menjada a casa".

Com que s'han rebut menys sol·licituds, tot i que es disposava d'un pressupost de set milions d'euros, finalment la Conselleria n'han gastat 4,3. El conseller ha assegurat que els 2,7 milions que sobren continuen a disposició de la Direcció General de Primera Infància per a possibles ajuts a famílies que per la seva circumstància econòmica necessitin suport al llarg del curs.

Del total d'ajuts que s'han atorgat, 5.936 són per motius socioeconòmics i 37, de transport. Per illes, a Mallorca arribaran 5.377 beques; a Menorca 321; a Eivissa 253, i a Formentera 22. Pel que fa al tipus de titularitat dels centres, 2.547 ajuts han anat a escoles concertades i 3.426, a públiques. Actualment a les Balears hi ha 185 centres públics amb servei de menjador.

Per la seva banda, Amanda Fernández ha destacat que, tot i que el nombre d'alumnes que reben la beca és similar a l'any passat, la inversió econòmica és més gran i ha permès augmentar les dotacions. Com ja es va explicar quan es va presentar la convocatòria, la dotació màxima ha passat a cobrir el 80% del cost total del menjador, mentre que l'any passat cobria el 70%.

Cal recordar que la Conselleria va modificar els criteris per accedir a les beques de menjador per poder donar resposta a les famílies que s'han vist afectades econòmicament per la pandèmia de covid-19. Així, si fins ara només es tenia en compte la renda familiar de l'any anterior, enguany també s'ha puntuat aquelles famílies que tenen ajuts temporals per la pandèmia, ja siguin prestacions per l'atur, ERTO o ajuts covid-19 per a autònoms.

stats