El mallorquí Gabriel Lucas, entre els deu millors sommeliers de l'Estat

El sommelier del restaurant Marc Fosh de Palma ha estat inclòs entre els millors professionals del seu ram en el Campionat d'Espanya de Sommeliers 

Gabriel Lucas, sommelier del restaurant Marc Fosh i membre de l'Associació Balear de Sommeliers, ha estat proclamat aquest dimecres un dels deu millors sommeliers d'Espanya al XXIV Campionat d'Espanya de Sommeliers UAES Tierra de Sabor que s'ha duit a terme en el marc del 32è Saló de Gourmets.

Lucas ha estat proclamat a les 16 h d'aquest dimecres un dels millors professionals del seu ram de tot l'Estat després de superar les proves del certamen, entre les quals hi havia una prova escrita molt exigent de més d'una quarantena de preguntes sobre tots els àmbits de la professió i de la gastronomia en general. Entre altres temes, l'examen teòric ha inclòs preguntes sobre viticultura, enologia, zones i varietats de raïm, denominacions d'origen i vins internacionals, així com qüestions sobre altres productes d'alimentació i gastronomia en general.

Gabriel Lucas ha representat les Balears en el certamen després de guanyar, el març passat, el XX Campionat Balear de Sommeliers, i hi ha participat juntament amb el primer finalista del concurs regional, Javier Gómez, sommelier d'Es Fum, a l'hotel Saint Regis Mardavall.

El campionat s'ha duit a terme íntegrament aquest dimecres. També ha inclòs una prova pràctica d'identificació d'un vi blanc, un vi negre i una beguda alcohòlica, segons que ha detallat el president de l'Associació Balear de Sommeliers, Daniel Arias, qui s'ha desplaçat a Madrid juntament amb altres membres de l'entitat per donar suport als representants balears del certamen.

Després de fer feina al restaurant Tristán de Port Portals, Lucas va passar a ser sommelier del Marc Fosh (amb una estrella Michelin), on fa feina des de fa tres anys. Aquesta era la segona vegada que lluitava per aconseguir el primer premi del Campionat de Balears, repte que ha assolit enguany. A aquesta victòria s'hi afegeix l'alegria per haver quedat entre els millors sommeliers d'Espanya al certamen estatal.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF