El futur del camp, a les mans dels joves

Les cooperatives i SAT formen part important de les respostes a l’hora de cercar solucions per al sector agrari de les Illes Balears

Després de 75 hores, 12 persones d’arreu de Mallorca han aconseguit superar el curs sobre oví, cereals, fruites i hortalisses, fruits secs i un del món del cavall a la seu de les Cooperatives Agrícoles, ubicada a Santa Maria. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha visitat els joves agricultors per explicar-los totes les línies d’ajudes i subvencions dins agricultura i ramaderia, i també respondre les seves preguntes.

Entre els temes de formació, estava previst crear un clima d’intercanvi d’experiències enriquidores per a les persones assistents al curs, a més de conèixer models de gestió de l’empresa agrària, en concret les cooperatives, com a model eficient de comercialització i industrialització. Els alumnes han visitat una explotació de fruits secs de producció integrada, una explotació ramadera ecològica liderada per un jove i diferents hivernacles d’agricultura ecològica o de proximitat.

Les cooperatives i SAT formen part important de les respostes a l’hora de cercar solucions per al sector agrari de les Illes Balears. Problemes actuals com la manca de rendibilitat i la manca del relleu  generacional es poden abordar i millorar a través d’aquestes entitats.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF