La vaga de funcionaris de presó obliga a ajornar un judici per un delicte d'incendi

No s'ha pogut traslladar l'acusat de la presó a l'Audiència

El darrer dia de la vaga de funcionaris de presó ha tingut conseqüències per als interns i per a l'agenda judicial. L'Audiència ha hagut d'ajornar un judici per un delicte d'amenaces i incendi previst per a aquest dimarts a les 10 h fins a les 13 h. Poc després, davant la impossibilitat de traslladar el pres s'ha tornat a ajornar fins a aquest dimecres. 

La secció segona de l'Audiència de Palma havia de jutjar el cas d'un home que havia incendiat el cotxe que tenia en comú amb la seva dona, de la qual estava en procés de separar-se. La fiscalia demana fins a 13 anys de presó, atès que considera que amb l'incendi es posà en perill la integritat física de la seva exparella, la mare i els dos fills en comú que en aquell moment dormien en el domicili. A més de dos anys per amenaces i una indemnització de més de 34.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

El judici es durà a terme dimecres després dels infructuosos intents de mobilitzar l'acusat, que fa dos anys que es troba en presó preventiva. La vaga de funcionaris de presó a l'àmbit estatal ha estat secundada pel 100%dels treballadors de la presó de Palma, cosa que, a més, ha suposat un problema per als trasllats sanitaris. 

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF