Els funcionaris de justícia es mobilitzen contra el trasllat forçós

Aquest dimecres s'han concentrat prèviament a la vaga convocada per a divendres

Els funcionaris de justícia han protestat a les portes dels jutjats de l'avinguda d'Alemanya contra la reforma de la Llei orgànica del Poder Judicial que el Congrés ha remès al Senat aquesta setmana i que recull una esmena -presentada pel PP mentre governava el PP- que estipularà els trasllats forçosos entre el personal dins la mateixa ciutat.

"Això significa més control polític sobre l'administració de justícia", explica el representant sindical del CSIF, Andreu Bou, qui diu que si fins ara un funcionari pot estar a la seva plaça fins que es jubili, ara el podran canviar segons les necessitats de la justícia. "Jurídicament és un desgavell que afectarà el servei públic, així que crec que hi pot haver interessos ocults per moure, remoure, premiar i castigar els funcionaris", afegeix. Pel que fa als interins els podria afectar pel fet que, abans de nomenar-ne de nous, es plantegi la mobilitat del personal fix. Segons Bou, suposarà "una sobrecàrrega de treball per al qui deixa la seva feina per fer-ne una altra, així com per als companys que deixes cobrint el teu lloc".

Segons la responsable d'UGT, Laura Pérez, s'ha fet "una reforma exprés sense parlar amb els sindicats. "El problema és que el Ministeri de Justícia maneja xifres i no pensa que al darrere hi ha persones".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF