Societat 20/08/2015

Les funcionàries de l'Estat embarassades podran demanar la baixa a partir de la setmana 37

A partir de l'any que ve, tindran dret a demanar un permís retribuït fins al dia del part. Un embaràs dura de mitjana 40 setmanes

Europa Press
1 min
Embaràs

MadridLes funcionàries de l'Estat tindran dret a demanar un permís retribuït a partir de la setmana 37 de l'embaràs i fins al dia del part (un embaràs dura de mitjana 40 setmanes). La mesura entrarà en vigor a partir de l'any vinent, tal com ha anunciat aquest dijous el secretari d'estat per a les Administracions Públiques, Antonio Beteta.

Durant la compareixença a la Comissió de Pressupostos del Congrés, Bateta ha assenyalat que es tracta d'una "inclusió important i nova", perquè beneficiarà les treballadores públiques durant "l'últim període de l'embaràs, que sol ser el més complicat". Fins ara, si la treballadora s'estimava més descansar, s'havia d'agafar un permís no retribuït, si no era que el metge li feia la baixa mèdica.

Beteta ha recordat altres mesures positives per als funcionaris de l'Estat: la devolució del tercer dia d'assumptes propis (els anomenats 'moscosos'), la pujada dels sous d'un 1% i el retorn del 50% de la paga extra pendent del 2012.

stats