El fracàs del consorci de la Platja de Palma es tanca amb el retorn d'1,6 milions a l'Ajuntament

La liquidació de l'entitat també implica la devolució de les competències en urbanisme sobre aquesta zona al Consistori

La liquidació del consorci de la Platja de Palma s'ha traduït en un acord entre el Govern i l'Ajuntament mitjançant el qual es retorna al Consistori una partida d'1,6 milions d'euros provinents d'aprofitaments urbanístics que es dedicaran a diversos projectes de millora d'aquesta zona turística. A més, l'Ajuntament recupera les competències en matèria d'urbanisme a la zona. També s'entrega un solar de 1.500 metres quadrats a la zona del Pont dels Jueus.

El batle de Palma, Antoni Noguera, i la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, han donat compte aquest dimecres de l'acord i han explicat que la Platja de Palma continua sent una prioritat tot i la dissolució del consorci, que no ha aconseguit l'objectiu d'impulsar una remodelació integral d'aquesta zona turística madura.

Busquets ha destacat que la sintonia amb el nou govern de Madrid en matèria turística és ara molt més gran, de manera que es continuaran demanant inversions per millorar la zona. El mateix Noguera ha reconegut que sense el finançament de l'Estat serà complicat tirar endavant els projectes que es preveuen per a la zona.

Durant la roda de premsa s'ha explicat que dels 20 milions que va rebre el Consorci només 6 es varen invertir i justificar, per la qual cosa se n'han hagut de tornar al govern central un total de 14. Només es manté un litigi per dos milions que l'Executiu balear considera que s'han invertit però que el govern central no reconeix.

"La Platja de Palma és una zona turística madura que necessita finançament i inversió, una inversió que avui hem aprovat i que ens permetrà executar un seguit de projectes previstos per a la zona", ha indicat Noguera.

Els projectes procedents del consorci que s'executaran, alguns dels quals tindran finançament de l'impost de turisme sostenible o de llei de capitalitat, són la primera fase del pont del Torrent  dels Jueus, un aparcament a Can Pastilla, l'asfaltat del carrer de Marbella, l'obertura del vial del Pare Rafel Serra, els corredors paisatgístics en col·laboració amb empreses hoteleres i la reparació del passeig de les Meravelles.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF