Comencen les tasques d'exhumació del cementeri vell d'Eivissa dimecres

Durarà fins dia 2 d'octubre i l'objectiu és localitzar fins a 70 víctimes de la repressió franquista

Les tasques d'exhumació previstes al cementeri vell d'Eivissa, situat al barri de les Figueretes, començaran aquest dimecres, dia 16 de setembre. Aquesta intervenció, que es preveu que s'allargui fins dia 2 d'octubre, serà la segona que es fa en aquest indret. L'objectiu és identificar fins a 70 víctimes de la repressió franquista, segons indica el Govern en una nota.

El secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, ha destacat que "la implicació de les famílies de les víctimes a Eivissa en el procés d'investigació és cabdal" i, que sense elles, "sense la seva lluita i empenta", les institucions no estarien obrint avui les fosses de la repressió feixista. Per part seva, el batle d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha afegit que "només continuant amb aquesta tasca, s'aconseguirà la veritat, justícia i reparació".

Aquest projecte d'intervenció, presentat per ATICS a la Comissió tècnica de desapareguts i fosses de les Illes Balears, inclou tasques d'exhumació a quatre zones de la fossa comuna esquerra i a un lateral del corredor central de l'entrada principal del cementeri, després d'haver quedat descartades altres àrees sondejades el 2018.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF