La fossa de Marratxí serà exhumada a finals de setembre i les de Calvià i Montuïri, a l'octubre

A Marratxí es preveu recuperar les restes de Germà Ballester i de quatre persones no identificades

La intervenció de la fossa de Marratxí, que es preveu que comenci a finals de setembre, és la primera en el calendari d'exhumacions que es preveu per a aquest nou curs. Posteriorment, la primera setmana d'octubre, es durà a terme simultàniament la segona fase al cementeri de Montuïri i els sondejos al cementeri de Manacor per continuar amb l'estudi de viabilitat.

La intervenció de Marratxí està prevista en tres fosses situades al cementeri municipal, on s’estima que hi ha soterrades un total de cinc persones. Es confia trobar-hi els cossos de Germà Ballester Janer i quatre homes més no identificats. 

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha convocat aquest dimarts una altra reunió de la Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses, en la qual els responsables de Societat Aranzadi, l’adjudicatària del concurs públic per dur a terme les intervencions arqueològiques del Pla d’actuacions en fosses aprovat per a enguany, han exposat el calendari a partir del qual intervindran en les diferents fosses de la Guerra Civil que el Govern excavarà aquesta tardor.

La segona setmana d'octubre començaria la intervenció al cementeri de Calvià, fins al 28 d'octubre previsiblement, i just l'endemà s'iniciaria l'actuació a Sencelles. Del 5 al 18 de novembre es preveu intervenir al cementeri de Figueretes, a Eivissa, i alhora es podrien començar les feines al pou de s'Àguila, a Llucmajor. Del 19 al 25 de novembre, mentre s'acaben les feines a Eivissa, es podria començar la intervenció a Porreres fins a mitjan desembre. Mentrestant, un altre equip està previst que exhumi el pou de s'Àguila, en el cas que s'hi haguessin localitzat restes humanes, o, si no, es reprendrien les feines en el pou ossera del cementeri d'Alaró.
 

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF