Societat 24/03/2021

Formentera demana al govern espanyol que prohibeixi l'entrada de turistes internacionals a l'illa

Reclamen decisions polítiques "coherents" per evitar l'arribada de la quarta onada

ARA Balears
1 min
Formentera serà el primer territori de les Balears a iniciar la desescalada del confinament

PalmaEl Consell de Formentera ha reclamat al govern espanyol que tanqui perimetralment les Illes Balears i prohibeixi l'arribada de turistes internacionals a l'illa i a l'Arxipèlag. Segons ha informat la institució insular a través d'un comunicat, "no té sentit que Espanya estigui completament paralitzada, però que els visitants internacionals puguin viatjar de manera normal i venir de vacances tot i que a les nostres comunitats tenim moltíssimes restriccions".

La presidenta insular, Alejandra Ferrer, ha remarcat que aquests dies de Setmana Santa són "molt importants" i ha destacat la importància d'evitar l'arribada d'una quarta onada i controlar la situació epidemiològica de l'illa i de les Balears per evitar que hi hagi un rebrot com el de les festes de Nadal. Ferrer ha defensat que els formenterencs estan "cansats" i necessiten que els polítics "siguem coherents en les decisions que prenem".

La presidenta insular ha tornat a repetir que la desescalada ha de ser lenta. "Ens trobam en una situació similar a la que vàrem viure abans del pont de la Constitució, quan vàrem passar de 0 a 170 casos, i necessitam la responsabilitat de tots, Govern i població, perquè la situació no es repeteixi", ha sentenciat.

El Consell de Formentera ha celebrat la decisió de l'Executiu balear de tancar perimetralment la Comunitat balear i ha remarcat que han enviat una carta a la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social i a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme per demanar el tancament a escala internacional i esperen que el govern estatal prengui la decisió "correcta" per evitar un nou augment de contagis.

stats