Societat 13/07/2018

Formentera controla la venda ambulant amb drons

Gràcies a la vigilància aèria, es van poder detectar els amagatalls d'una gran quantitat de productes de venda i diferents materials utilitzats per a aquest tipus d'activitats il·lícites

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa Policia Local de Formentera, amb la col·laboració dels pilots del Servei de Drons de la Policia Local de Sant Josep, va realitzar dimarts un operatiu especial contra la venda ambulant a la zona d’Illetes.

Aquest operatiu es va dur a terme en el marc del conveni de col·laboració per al reforç de les plantilles policials davant circumstàncies especials, atesa la gran manca d'efectius que pateix el cos de la Policia Local de Formentera, a més del significatiu augment de la venda ambulant il·legal a tot el litoral de l’illa i especialment a la zona d’Illetes.

El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, responsable de la Policia Local, ha agraït la col·laboració de la Policia Local de Sant Josep i ha destacat la importància de la lluita contra la venda ambulant, ja que “aquesta activitat il·legal perjudica el comerç local i va en contra de la imatge de tranquil·litat de la qual volem que gaudeixin els nostres turistes”.

Gràcies a la vigilància aèria realitzada pels pilots del dron policial, es van poder detectar els amagatalls d'una gran quantitat de productes de venda i diferents materials utilitzats per a aquest tipus d'activitats il·lícites. Això va permetre la intervenció i decomís dels productes dipositats en aquests amagatalls. A més, amb la informació que els pilots del dron transmetien als efectius policials desplegats a Illetes, aquests van poder localitzar diversos venedors en plena activitat i efectuar les corresponents denúncies.

En aquest operatiu especial es van intervenir 14 botelles de diferents tipus de begudes alcohòliques i de refrescs, tassons i altres materials per a la preparació de combinats, a més d’11 para-sols, una tenda de campanya, 186 llaunes i botelles d'aigua i refrescs, 63 productes de bijuteria, 88 peces de fruita (pinyes i cocos) i 60 vestits i pareos.

Malgrat la gran manca d'efectius, la Policia Local de Formentera fa operatius de menys escala i en proporció a la seva plantilla des de principi del mes de juny. Fins ara, s’han obert un total de 49 actes per venda ambulant i s’han intervingut i decomissat un total de 346 vestits i pareos, 664 peces de fruita, 300 botelles i llaunes de refrescs i aigua, a més de 63 productes de bijuteria.

Durant tot l'estiu es continuaran dissenyant i preparant operatius policials d'aquest tipus combinant l'ús de la tecnologia amb la tasca policial.

stats