Societat 26/08/2020

Formentera demana al Govern bonificacions i ajudes per al sector turístic

Reclamen que l'Executiu arribi al 100% de la bonificació en els ERTO per a les empreses que es vegin afectades per decisions governamentals

Ara Balears
1 min
Una platja de Formentera. / GUILLE SAN EUGENIO

PalmaEl ple del Consell de Formentera ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposta per demanar al Govern la bonificació dels ERTO i ajudes específiques per al sector turístic. La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha defensat aquesta proposta plenària i ha afegit que la situació de pandèmia, els rebrots i les mesures restrictives adoptades estan perjudicant "greument" el sector, més encara tenint en compte l'"estacionalitat turística".

En la proposta es demana que l'Executiu arribi al 100% de la bonificació en els ERTO per a les empreses que es vegin afectades per decisions governamentals, locals o estrangeres, que impliquin el tancament de l'establiment o la baixada inassolible d'ingressos amb motiu de cancel·lacions de les reserves o falta d'activitat.

Entre altres propostes, el ple també ha aprovat per unanimitat implementar un pla integral de gent gran "amb l'objectiu de continuar fent feina de manera conjunta amb l'Estat i el Govern contra la soledat no desitjada de les persones majors".

Per altra banda, també s'ha aprovat els festius locals per a l'any 2021, que, atenent que el 25 de juliol, dia de Sant Jaume, i el 30 de maig, dia de Sant Ferran, són diumenge, s'ha designat com a festius locals el 5 d'agost, dia de Santa Maria, i el 3 de desembre, Sant Francesc Xavier.

stats