Les forces i cossos de seguretat de l'Estat creen un centre de coordinació a les Balears per gestionar la crisi sanitària

La delegada del govern, Aina Calvo, ha constituït aquest dilluns el Cecor

La Delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, ha constituït aquest dilluns el Centre de Coordinació (Cecor), integrat per representants de les forces armades, de la Unió Militar d'Emergències, de l'Advocacia de l'Estat i la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Amb l'objectiu de planificar les actuacions relacionades amb la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, l'equip de treball es comunicarà diàriament de manera telemàtica.

També formen part del Cecor les diferents policies locals de les Balears, de les quals són responsables la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a través de les juntes locals de seguretat. Així, a banda de comunicar-se cada matí, el centre es coordinarà amb les autoritats governamentals, autonòmiques i locals.

Multes de 100 a 600.000 euros i penes de presó de fins a 4 anys per a qui incompleixi l'estat d'alarma

En darrer lloc, l'equip informarà de la seva activitat el centre de coordinació establert a la Secretaria de l'Estat de Seguretat, per tal de coordinar les seves actuacions amb els criteris i instruccions establerts per superar l'alerta sanitària. Aquestes estan recollides a l'article 6.1.c. de les Mesures de Coordinació i Seguiment dels criteris establerts pel Ministeri de l'Interior en relació amb el Reial Decret 463/2020.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF